schoonmaken

Je hebt vast wel eens van alles geprobeerd om je huis schoon te krijgen. Misschien heb je zelfs al wat van deze handige schoonmaakmiddelen gebruikt, maar wist je dat er nog meer mogelijkheden zijn? In dit artikel leggen we je verschillende handige schoonmaakmiddelen uit die je waarschijnlijk nog niet kent. Gebruik ze en je huis is in no time weer spic en span!

Alcohol:

Alcohol is een van de meest efficiënte schoonmaakmiddelen die je kunt gebruiken. Je kunt dit middel om allerlei verschillende oppervlakken te reinigen, zoals ramen, spiegels, sanitair en andere waterbestendige oppervlakken. Gebruik hiervoor pur een alcoholpercentage van minstens 70 procent.

Azijn:

Azijn is een veelzijdig schoonmaakmiddel dat je voor bijna elk oppervlak in huis kunt gebruiken. Het is ideaal voor het verwijderen van kalkaanslag, vuil en vet, maar ook geschikt om ramen en spiegels mee te reinigen. Als je azijn gebruikt, zorg er dan wel voor dat je het goed mengt met warm water voordat je het aanbrengt.

Baking soda:

Bicarbonaat of baking soda is een uitstekend schoonmaakmiddel dat veelzijdig inzetbaar is. Van het verwijderen van mildew tot het schoonmaken van ovens en kranen, baking soda doet het allemaal. Je kunt baking soda ook gebruiken als een natuurlijk middel om vlekken te verwijderen uit je textiel.

Kokosolie:

Kokosolie is een ander veelzijdig schoonmaakmiddel dat je kunt gebruiken om meubels, deuren, ramen, spiegels en zelfs keukengerei mee schoon te maken. Daarnaast is het ook geschikt voor het bestrijden van  vlekken. Het is ook een goed idee om kokosolie te gebruiken als je hardnekkig vuil wilt verwijderen.

Koffiedik:

Koffiedik is niet alleen perfect om je kopje mee vol te schenken, maar het kan ook dienen als schoonmaakmiddel. Je kunt deze zwarte substantie gebruiken voor het verwijderen van vet en wateraanslag op verschillende oppervlakken in huis. Koffiedik is ook uitermate geschikt voor het reinigen van pannen en ovens.

Beste schoonmaakdoek:

Gebruik voor het schoonmaken van oppervlakken in huis de beste microvezel doek. Microvezeldoeken zijn sterk en kunnen veel vuilabsorben, waardoor je met een minimum aan inspanning grote oppervlakken kunt reinigen. Bovendien voorkom je zo dat er stof of andere kleine stukjes achterblijven op het oppervlak.

Als je deze handige schoonmaakmiddelen correct gebruikt, dan ben je verzekerd

Met deze schoonmaakmiddelen krijg je jouw huis weer spic en span in no time! Probeer ze uit en geniet van een schone, frisse omgeving. Vergeet niet dat je altijd voorzichtig moet zijn bij het gebruik van chemische middelen. Wees ook bewust van de verschillende oppervlakken waar je op moet letten als je dit soort producten gaat gebruiken. Als je hulp nodig hebt, neem dan altijd contact op met een professionele schoonmaker of specialist. Op deze manier krijg je zeker het beste resultaat. Veel succes!

 

Bron: https://bena.nl/