selenium

Ons lichaam heeft veel vitamines en mineralen nodig. Daarnaast zijn er sporenelementen die belangrijk zijn voor een gezond lijf. Selenium is zo’n spoorelement. Het werkt als een antioxidant en helpt om rode bloedlichaampjes en cellen te beschermen tegen beschadiging. Dat is nodig om gezond te blijven. Verder helpt het je om zware metalen die je met je voeding binnenkrijgt te neutraliseren. Veel mensen hebben daar last van. Tot slot draagt het bij aan de gezonde werking van je schildklier, een hormoon dat heel veel zaken in je lichaam regelt. In dit artikel vertellen we je alles over de werking van de stof en wanneer je behoefte hebt aan een extra dosis.

Bescherming rode bloedlichaampjes

Selenium komt voor in zowel dierlijke als plantaardige producten. Vaak hebben vegetariërs en veganisten een tekort aan de stof. Toch komt het ook voor bij mensen die wel vlees en vis eten. Het helpt om een sterk immuunsysteem te hebben en het helpt je rode bloedlichaampjes beschermen. Dat zijn de soldaatjes die zorgen dat indringers je lijf niet binnen kunnen dringen zodat jij gezond blijft. Als je merkt dat je immuunsysteem niet optimaal functioneert is het aan te raden om een supplement van de stof te overwegen. Zo kun je het tekort weer aanvullen en zorgen dat je gezond en fit blijft.

Selenium voorkomt beschadiging van cellen

Daarnaast voorkomt selenium dat je cellen beschadigen en dat is belangrijk om vervelende ziektes te voorkomen. Beschadigde cellen kunnen gaan woekeren en dat kan ernstige klachten opleveren. Het kan je helpen als je last van hebt van kwalen met beschadigde cellen om de stof extra in te nemen. Zo draag je zelf bij aan het herstel van je cellen. Er zijn genoeg supplementen beschikbaar met deze stof die je helpen om een eventueel tekort weer aan te vullen. Ook in verschillende Multivitamine supplementen is de stof terug te vinden. Kijk altijd goed op de verpakking naar de hoeveelheden werkzame stof om de beste variant te vinden.

Neutraliseren van zware metalen in je lijf

Ons lichaam zit vol met de restanten van zware metalen. Deze krijgen we binnen via ons eten en drinken. Deze restanten doen ons lijf geen goed en er zijn mensen die er behoorlijk last van hebben. Ze kunnen allerlei klachten geven zoals extreme vermoeidheid, depressie, ADHD, autisme en nog veel meer. Het zijn giftige stoffen die je het liefste uit je lichaam wilt laten verdwijnen. Door het slikken van selenium neutraliseer je de negatieve effecten van deze giftige materialen en zul je merken dat je klachten verminderen.

Met selenium een schildklier die goed werkt

Een normale werking van je schildklier is van belang voor de normale productie van het hormoon dat je schildklier produceert. Daar draagt selenium aan bij. Je schildklier regelt veel zaken in je lichaam en zorgt ervoor dat je je goed voelt en energie hebt. Daarnaast is het goed voor je haar en nagels. Daarbij draagt het bij aan de vruchtbaarheid van de man. Bij VitaCijn kun je ook magnesium bestellen.

Verpakking

Verpakkingsmachines zijn een onmisbaar onderdeel van de moderne productie- en verpakkingsindustrie. Ze zijn bedoeld om producten snel, efficiënt en veilig te verpakken en te verzenden. Er zijn veel verschillende soorten verpakkingsmachines die verkrijgbaar zijn bij een groothandel voor verpakkingsmateriaal en machines. Wat het juiste exemplaar is, is afhankelijk van de specifieke kenmerken van het te verpakken product en de wensen voor de vormgeving van de verpakking van de fabrikant.

Vulmachine

Een van de meest populaire verpakkingsmachines is de zakkenvulmachine. Dit apparaat is speciaal ontworpen om zakken met poeders of korrels automatisch te vullen met een precieze hoeveelheid product. Het is een snel en efficiënt proces dat de productiecapaciteit kan verhogen en de arbeidskosten kan verlagen.

Sealapparatuur

Een andere populaire verpakkingsmachine is sealapparatuur. Sealapparaten worden gebruikt om producten in folie of stretchfolie te verpakken, waardoor je hiermee zelf de perfecte verzendzakjes creëert. Het te verpakken product wordt via de machine van folie voorzien, en nadat de sealbalk dicht is geklapt, wordt het plastic vast gesealed waardoor er een gesloten zak ontstaat.

Palletwikkelmachine

Een derde populaire verpakkingsmachine is de palletwikkelmachine. Dit type machines wordt gebruikt om pallets op efficiënte wijze van folie te voorzien, die de palletlading beschermt. De folielaag die hiermee wordt aangebracht, beschermt de lading tegen vuil. Daarnaast is deze ook van essentieel belang om de producten stevig gebundeld op hun plek te houden wanneer deze wordt getransporteerd. Via een palletwikkelaar kan een palletlading dus veilig vervoerd worden over weg, water en lucht.

Er zijn nog veel andere soorten verpakkingsmachines die gebruikt worden in de industrie, denk aan vacuümverpakkingsmachines, omsnoeringsmachines, luchtkussenmachines en krimpmachines. Elk van deze machines heeft specifieke toepassingen, en kan nog worden afgesteld op de kenmerken van het te verpakken product en de gewenste verpakking.

Conclusie

Kortom, verpakkingsmachines zijn een onmisbaar als je het verpakkingsproces binnen jouw bedrijf wilt versoepelen. Ze zijn bedoeld om producten snel, efficiënt en veilig te verpakken en te verzenden. Er zijn veel verschillende soorten verpakkingsmachines die gebruikt kunnen worden. Afhankelijk van het soort toepassing (en je persoonlijke voorkeuren) kies je een of meerdere exemplaren uit. Verpakkingsmachines zijn te verkrijgen bij diverse groothandels in Nederland, waar je je door verpakkingsexperts vaak eerst uitgebreid kan laten informeren en de opties kunt doorspreken.

 

Een opgeruimde en schone woonkamer is niet alleen aangenaam om in te verblijven, het geeft ook een gevoel van orde en rust in huis. Helaas is het vaak makkelijker gezegd dan gedaan om je woonkamer opgeruimd te houden, vooral als je druk bent met werk en andere verplichtingen. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige stappen die je kunt nemen om je woonkamer schoon en opgeruimd te houden.

Elke dag iets doen

Ten eerste is het belangrijk om iedere dag een paar minuten te besteden aan het opruimen van de woonkamer. Dit hoeft niet veel tijd te kosten, maar als je iedere dag even snel de kamer doorloopt en opruimt, voorkom je dat er te veel rommel ophoopt. Zo kun je bijvoorbeeld snel een paar dingen opbergen die op tafel liggen, stapels papieren opruimen en kleding die over de stoelen ligt opvouwen en wegleggen.

Hoeveelheid spullen

Een andere belangrijke stap is het beperken van de hoeveelheid spullen in je woonkamer. Als je te veel spullen hebt, is het moeilijk om alles opgeruimd te houden. Probeer daarom spullen die je niet vaak gebruikt op te ruimen of weg te geven. Zo hou je alleen de dingen in je woonkamer die je echt nodig hebt en die je regelmatig gebruikt.

Opbergsystemen

Daarnaast is het handig om opbergsystemen te gebruiken om spullen op te ruimen. Zo kun je bijvoorbeeld een kast gebruiken voor boeken en tijdschriften, manden voor speelgoed of kussens en een kapstok voor jassen en tassen. Zo heb je alles opgeruimd en binnen handbereik.

Stofzuigen

Ook het regelmatig stofzuigen en dweilen van de vloer kan helpen om je woonkamer schoon en opgeruimd te houden. Zorg ervoor dat je dit minstens een keer per week doet, zodat stof en vuil geen kans krijgen om zich op te hopen. Zo blijft je woonkamer fris en aangenaam om in te verblijven. Bekijk eens de robotstofzuigers van Eziclean, hierdoor hoef je zelf niet meer aan de slag met een lompe stofzuiger.

 

Tot slot kun je ook overwegen om een aantal huishoudelijke taken te delegeren aan andere leden van het huishouden. Als iedereen in huis een aantal taken op zich neemt, bijvoorbeeld het opruimen van speelgoed of het opbergen van spullen die door die persoon gebruikt zijn is je huis in no-time schoon. Vele handen maken immers licht werk.

Carbid kopen

Carbide is een krachtige en milieuvriendelijke chemische stof. Het staat bekend om zijn gebruik bij de productie van staal. Maar het heeft ook veel nuttige industriële toepassingen, zoals de vervaardiging van medische apparatuur of schuurmiddelen voor het polijsten van metalen gereedschap. Carbid kopen? Het kan ook ingezet worden als hobby, je kunt er namelijk mee knallen tijdens oud & nieuw. Het wordt veel gedaan in Twente en omstreken.

Het kan ook op kleine schaal bij je thuis worden geproduceerd, of het kan worden gemaakt in een industrieel proces waarbij koolstof als afvalproduct vrijkomt. De keuze is aan u! In deze blogpost nemen we de verschillende toepassingen van carbide met je door, hoe je het juiste type kunt identificeren.

Wat is carbid?

Carbid is een soort hard, kristalachtige stof dat kan worden gebruikt voor het maken van staal met een hoge hardheid. Het wordt als grondstof in de staalindustrie geïntroduceerd omdat het kan worden behandeld met koolstof boog om de noodzakelijke eigenschappen te verkrijgen voor het maken van hoge snelheid staal. Het proces om carbide te produceren wordt carboniseren genoemd. Woelmuis bestrijden? Dit kan zelfs ook met carbid! Het is dus multifunctioneel.

Waarom moet carbid uit het milieu verwijderd worden?

Carbide is een zeer sterk en duurzaam materiaal met een hoog smeltpunt. Het heeft een soortelijk gewicht van 1,53 tot 1,55, wat betekent dat het minder dicht is dan water. Dit betekent dat er meer kracht nodig is om het uit het milieu te verwijderen. Als je één vierkante meter tapijt neemt en één vierkante meter van dat tapijt verwijdert, heb je slechts de helft van de milieubelasting verwijderd. Bovendien kan koolstofdioxide verwijdering duur zijn in het gebruik en heeft het een grote invloed op het milieu vanwege de productie van broeikasgassen..

Welk type carbid is het beste?

Zowel koolstof als roestvrij staal kunnen worden gebruikt voor het maken van vuurwapens. Carbide wordt meestal gekozen voor harde, snelle staalsoorten. Carbide heeft ook een goede schokbestendigheid en chemische weerstand, waardoor het ideaal is voor toepassingen met hoge spanning, zoals gereedschap onderdelen, matrijzen en andere gereedschap onderdelen. Koolstofstaal daarentegen verouderd slecht, is zachter en minder duurzaam, en moet vaker worden vervangen dan roestvrij staal.

Carbide productie

De productie van carbide kan worden onderverdeeld in drie typen, primair, secundair en tertiair. Het primaire productieproces maakt gebruik van een koolstofbron zoals steenkool, aardgas, olie of roet. Het secundaire productieproces van carbide maakt gebruik van een materiaal dat reeds in carbide is omgezet (bijvoorbeeld door reductie), zoals mangaansulfaat, ijzerfosfaat, tinoxide of zinkoxide. Bij het tertiaire productieproces van carbide wordt een materiaal gebruikt dat nog niet is gereduceerd (b.v. ijzer-chroom-nikkel).

mol

Mollen zijn kleine, ongezellige ondergrondse holenmakers. Rode mollen komen over de hele wereld voor, maar ze komen het meest voor in Midden- en Zuid-Amerika. Er zijn verschillende soorten mollen in Noord-Amerika (de drie die wij kennen), terwijl Europeanen slechts één soort hebben in hun onderfamilie, Polutophilygeinae: de gewone mol (Eulepilepis septentrionalis). Een korte opmerking over de etymologie: Het Engelse woord “mol” is afgeleid van Frans mol, dat “graver” of “ondergronds wezen” betekent, want dat was wat deze kleine jongens deden. Voordat ze mollen werden genoemd, werden ze wombats genoemd vanwege hun gewoonte om holen onder de grond te graven om warmte en licht te vermijden. Wist je dat je ze kan verjagen met carbid schieten?

Wat zijn mollen?

Mollen zijn bodembewonende, blinde, haarloze, vleesetende, dikke, ronde, harige, langzaam bewegende, nachtelijke, van schemerlicht afhankelijke dieren die meestal bruin van kleur zijn. Ze komen zowel op het land als in het water voor, hoewel ze het meest voorkomen in de bodem en de ondergrond van bossen en landbouwgebieden. Mollen verjagen? Mollen zijn over het algemeen nachtdieren en crepusculair, wat betekent dat ze ’s nachts tevoorschijn komen om te foerageren, en dan overdag terugkeren naar hun holen.

Hoe groot zijn mollen?

De lengte van een mol kan sterk variëren, afhankelijk van de omgeving waarin hij leeft. In sommige gebieden, zoals het Amerikaanse zuiden, kunnen ze de lengte van een kleine hond bereiken. De gemiddelde volwassen mol heeft een lichaamslengte van 40 tot 80 centimeter, met een gemiddelde van 50 centimeter. Mollen zijn nachtdieren en vermijden fel licht, zodat je ze niet kunt zien. Dit is regel nummer één voor mollen, en dat geldt ook als je ze overdag spot. Zoek mollen altijd ’s nachts! Als je een mol ziet, kijkt je waarschijnlijk in de verkeerde richting.

Waar leven mollen?

Mollen komen in het wild meestal voor in gebieden met een rijke bodem en grondwater. Ze komen vaak voor in gebieden met weinig of geen menselijke bewoning. Het is belangrijk te onthouden dat mollen ongevaarlijk zijn en geen bedreiging vormen voor mensen. Als je echter een rode mol in jouw tuin, jouw huis of jouw tuin vindt, moet je onmiddellijk een professionele dieren verwijderaar bellen om hem van jouw eigendom te verwijderen.

Het paringsritueel van de rode mol

Het paringsritueel van de rode mol is zeer interessant en complex. De mannelijke mol begint het paringsproces eerst met het verzorgen van het vrouwtje. Daarna bestijgt het mannetje het vrouwtje en produceert een sterke geur die andere mannetjes afstoot. Het vrouwtje wordt dan zwanger en wordt door het mannetje verzorgd tot het einde van haar zwangerschap. Mollen zijn niet alleen bodemetende dieren, ze banen zich ook graag een tunnel door de grond, vaak in de vorm van een waterspreeuw. Als je er een ziet in jouw omgeving, controleer hem dan. Als hij graaft, gaat hij waarschijnlijk ergens heen waar dat niet mag.

scooter

Het is niet zelden zo dat er foutieve veronderstellingen worden aangenomen door mensen die bijvoorbeeld van plan zijn om een scooter aan te schaffen. Zij blijken er in de praktijk namelijk nog steeds niet zelden vanuit te gaan dat een scooterverzekering niet verplicht is. Dat is echter wel degelijk zo. De verplichting voor gemotoriseerde voertuigen die geldt in Nederland beperkt zich namelijk in het geheel niet alleen maar tot de auto. Ook voor mensen die eigenaar zijn van een scooter en daarmee de weg op willen geldt deze verplichting dus. Wil jij bijgevolg ook graag een verzekering voor je scooter afsluiten? Blijf dan vooral zeker en vast verder lezen!

Wat is de scooterverzekering?

De scooterverzekering is een verzekering die moet worden afgesloten door iedereen die eigenaar wordt van een scooter en daarmee op de Nederlandse wegen wenst te rijden. Vergelijkbaar met de autoverzekering geldt ook voor deze verzekering dat ze wettelijk verplicht dient te worden afgesloten. Dit geldt althans voor de zogenaamde WA-verzekering. Ook vergelijkbaar met de verzekering voor een auto is het dus alleen de verzekering voor schade aan derden die verplicht dient te worden afgesloten. Dat is een meevaller, want dit is de verzekering met de laagste kosten.

De scooterverzekering zorgt ervoor dat je bent verzekerd voor uiteenlopende schadegevallen. Voor welke schadegevallen dat nu precies geldt is afhankelijk van het type verzekering die je afsluit. Kies je alleen voor de WA-dekking? Dan zal je uitsluitend kunnen rekenen op een dekking van schade aan derden. Is er sprake van een uitgebreidere scooterverzekering? Dan zal je tot de vaststelling komen dat ook andere mogelijke gevallen van schade kunnen worden gedekt.

Hoe kan je een scooterverzekering afsluiten?

De scooterverzekering afsluiten kan op meerdere verschillende manieren gebeuren. In eerste instantie heb je zoals in de inleiding van deze pagina al aangehaald de mogelijkheid om te kiezen voor een verzekering die enkel en alleen de zogenaamde WA-schade dekt. Het gaat hierbij dan om de schade die jij met jouw scooter aanbrengt aan anderen. Voor dergelijke schade geldt dat ze behoorlijk duur kan uitvallen waardoor het in de praktijk van groot belang is dat je daarvoor bent verzekerd. Wil je graag meer uitgebreider je scooter verzekeren? Dan is dat ook mogelijk.

De scooterverzekering afsluiten kan eveneens door te kiezen voor een WA+ beperkt of een WA+ volledige cascoverzekering. Voor deze laatste verzekeringen geldt dat ze niet alleen schade aan derden kunnen verzekeren, maar ook bepaalde schadegevallen die betrekking hebben tot jouw eigen scooter. Heel wat mensen opteren voor één van deze scooterverzekeringen ondanks het feit dat ze in de praktijk wel behoorlijk wat duurder kunnen uitvallen.

Welke scooterverzekering is voor jou de beste keuze?

Het merendeel van de mensen stellen zich in de praktijk de vraag welk type scooterverzekering ze nu precies het beste kunnen afsluiten. Wat deze vraag betreft zal je kunnen vaststellen dat het antwoord erop vrij persoonlijk is. Voor de ene persoon zal namelijk gelden dat hij of zij vooral een zo voordelig mogelijke verzekering voor de scooter zal willen afsluiten terwijl de ander net zal willen kunnen rekenen op zo optimaal mogelijke dekkingen. Veel is in ieder geval afhankelijk van:

  1. De waarde waar je scooter over beschikt;
  2. Op welke manier je van je scooter gebruik gaat maken;

In ieder geval is het altijd de moeite waard om even grondig de diverse mogelijkheden op de markt te vergelijken voordat je een definitieve keuze gaat maken. Enkel en alleen op die manier is het namelijk in de praktijk mogelijk om de voor jou meest optimale verzekering voor je scooter af te sluiten.

Hoe hou je de kosten van deze verzekering zo beperkt mogelijk?

Nu je weet op welke manieren je een scooterverzekering kan afsluiten is het natuurlijk ook niet onbelangrijk om te weten hoe je ervoor kan zorgen dat je de kosten zoveel mogelijk binnen de perken kan houden. Wat dit betreft zal je tot de vaststelling komen dat er op diverse manieren kan worden bespaard. In eerste instantie dien je bijvoorbeeld altijd goed de verzekeringen voor scooters die op de markt zijn terug te vinden te vergelijken. Op die manier haal je er de meest voordelige verzekering meteen tussenuit. Dit is echter niet alles. Hou verder ook rekening met de verschillende tips die we hieronder nog voor jou op een rijtje hebben gezet.

Controleer goed alle dekkingen waarover je beschikt

Bij het afsluiten van een scooterverzekering kunnen de verschillende dekkingen waar je op kan rekenen duidelijk aanzienlijk verschillen. Dit is niet alleen afhankelijk van het type verzekering waar je voor je scooter voor kiest, bovendien kan ook de verzekeraar in kwestie een niet onbelangrijke rol spelen. Voor heel wat verschillende dekkingen geldt dat lang niet iedereen er behoefte aan zal hebben, integendeel. Het loont dan ook altijd de moeite om even grondig de verschillende dekkingen door te nemen waar je mogelijks op kan rekenen wanneer je houder bent van een bepaalde verzekering.

Bovenstaande betekent in de praktijk eveneens dat je regelmatig even een nieuwe herziening moet doen van de verzekering van je scooter. Door de jaren heen spreekt het namelijk voor zich dat de waarde van je scooter kan afnemen wat als gevolg heeft dat ook de vereiste dekkingen beperkter zullen uitvallen. Hier je verzekering aan aanpassen is dan ook altijd de moeite meer dan waard.

Is er een eigen risico van toepassing en hoeveel bedraagt die precies?

Wil je graag een scooterverzekering afsluiten en wil je de kosten op die verzekering zo beperkt mogelijk houden? Dan is het altijd interessant om grondig stil te blijven staan bij het eigen risico dat er op van toepassing is. Concreet betekent dit dat je na moet gaan hoeveel je in geval van schade zelf dient te betalen en voor welk gedeelte de verzekeraar tussenkomst zal verlenen. Hoe hoger het eigen risico is gelegen, des te lager de premie voor je verzekering kan uitvallen. Denk dus in de praktijk zeker niet automatisch dat het altijd het interessantst is om de beschikking te hebben over een verzekering voor een scooter die zich kenmerkt door een zo laag mogelijk eigen risico. Dat is namelijk iets wat je in de praktijk net zomaar even heel wat extra geld kan kosten.

Klik hier voor meer informatie over de verschillende verzekeringen van Alpina Verzekeringen.

 

 

De paasvakantie vinden veel mensen en zeker ook de kinderen natuurlijk een geweldig fijne vakantie. Dit niet in het minst omdat het één van de eerste vakanties is van het jaar. Het mooie aan deze vakantie is ook dat ze op heel wat uiteenlopende manieren in te vullen valt. Dit betekent concreet dat je er bijvoorbeeld voor kan kiezen om gewoon lekker in eigen land te blijven, maar daarnaast zijn ook diverse zon- en zelfs ook wintersportbestemmingen nog steeds behoorlijk populair. Heb jij nog geen idee hoe je deze  vakantie kan invullen? Dan is het zeker de moeite waard om je even verder te gaan verdiepen in de onderstaande informatie!

De paasvakantie in eigen land doorbrengen? Dat kan zeker!

Laat ons om te beginnen even kijken naar de verschillende mogelijkheden die er bestaan om een vakantie in eigen land door te brengen. Specifiek voor de paasvakantie geldt natuurlijk dat het weerbeeld hier in Nederland zomaar even al behoorlijk mooi kan zijn. Omwille van deze reden zijn veel mensen dan ook van mening dat ze er eigenlijk geen behoefte aan hebben om andere oorden op te gaan zoeken. De paasvakantie in eigen land doorbrengen kan op verschillende manieren. Enkele dagen Zeeland zou bijvoorbeeld een mooie keuze kunnen zijn. Verspreid over ons land zijn echter ook heel wat prachtige vakantieparken terug te vinden die zeker (extra) interessant zijn wanneer ze bezocht kunnen worden samen met de kinderen. Dit is dus zeker een optie om te overwegen.

Zonnige oorden opzoeken tijdens de paasvakantie

Voor veel mensen is de paasvakantie echter ook de start van het nieuwe zomerseizoen. Voor deze reizigers geldt dan ook dat ze graag in deze periode richting de zon trekken. Dat is uiteraard ook een mogelijkheid. Verschillende landen die ook wat dichter bij huis zijn gelegen kunnen dan in aanmerking komen voor een vakantie naar de zon. Je zou hierbij kunnen denken aan bijvoorbeeld:

  • De Canarische Eilanden;
  • Egypte;
  • Dubai;
  • Malta;
  • Cyprus;

Afhankelijk van de voorkeur waarover je beschikt is het natuurlijk ook mogelijk om wat verder gelegen oorden op te zoeken. Op deze manier kan je doorgaans rekenen op een nog betere zongarantie. Hoe dan ook, ook voor verschillende bestemmingen die dichterbij huis zijn gelegen geldt dat ze vanaf deze vakantieperiode al de moeite waard kunnen zijn om te overwegen.

Kan je nog wintersporten tijdens deze vakantieperiode?

Net zoals voor veel mensen geldt dat de paasvakantie de start is van het zomerseizoen zien veel mensen deze vakantieperiode net als het einde van de winter. Dit betekent dan in de praktijk dat ze graag nog één keer de skilatten onder willen binden. In principe is dat perfect mogelijk. Verschillende hooggelegen skigebieden zijn in deze periode doorgaans nog gewoon geopend. Het loont wel altijd de moeite om je even te vergewissen van de actuele situatie in de wintersportgebieden. Waar het vroeger in deze periode zonder probleem mogelijk was om te wintersporten in veel hoger gelegen gebieden is dat vandaag de dag niet zelden een stuk minder voor de hand liggend. Dit is dan ook iets waar je zowel tegenwoordig als in de toekomst wel rekening mee zal willen houden.

Zoek jij ook zonvakantie april bestemmingen? Kijk niet verder!

 

schoonmaken

Je hebt vast wel eens van alles geprobeerd om je huis schoon te krijgen. Misschien heb je zelfs al wat van deze handige schoonmaakmiddelen gebruikt, maar wist je dat er nog meer mogelijkheden zijn? In dit artikel leggen we je verschillende handige schoonmaakmiddelen uit die je waarschijnlijk nog niet kent. Gebruik ze en je huis is in no time weer spic en span!

Alcohol:

Alcohol is een van de meest efficiënte schoonmaakmiddelen die je kunt gebruiken. Je kunt dit middel om allerlei verschillende oppervlakken te reinigen, zoals ramen, spiegels, sanitair en andere waterbestendige oppervlakken. Gebruik hiervoor pur een alcoholpercentage van minstens 70 procent.

Azijn:

Azijn is een veelzijdig schoonmaakmiddel dat je voor bijna elk oppervlak in huis kunt gebruiken. Het is ideaal voor het verwijderen van kalkaanslag, vuil en vet, maar ook geschikt om ramen en spiegels mee te reinigen. Als je azijn gebruikt, zorg er dan wel voor dat je het goed mengt met warm water voordat je het aanbrengt.

Baking soda:

Bicarbonaat of baking soda is een uitstekend schoonmaakmiddel dat veelzijdig inzetbaar is. Van het verwijderen van mildew tot het schoonmaken van ovens en kranen, baking soda doet het allemaal. Je kunt baking soda ook gebruiken als een natuurlijk middel om vlekken te verwijderen uit je textiel.

Kokosolie:

Kokosolie is een ander veelzijdig schoonmaakmiddel dat je kunt gebruiken om meubels, deuren, ramen, spiegels en zelfs keukengerei mee schoon te maken. Daarnaast is het ook geschikt voor het bestrijden van  vlekken. Het is ook een goed idee om kokosolie te gebruiken als je hardnekkig vuil wilt verwijderen.

Koffiedik:

Koffiedik is niet alleen perfect om je kopje mee vol te schenken, maar het kan ook dienen als schoonmaakmiddel. Je kunt deze zwarte substantie gebruiken voor het verwijderen van vet en wateraanslag op verschillende oppervlakken in huis. Koffiedik is ook uitermate geschikt voor het reinigen van pannen en ovens.

Beste schoonmaakdoek:

Gebruik voor het schoonmaken van oppervlakken in huis de beste microvezel doek. Microvezeldoeken zijn sterk en kunnen veel vuilabsorben, waardoor je met een minimum aan inspanning grote oppervlakken kunt reinigen. Bovendien voorkom je zo dat er stof of andere kleine stukjes achterblijven op het oppervlak.

Als je deze handige schoonmaakmiddelen correct gebruikt, dan ben je verzekerd

Met deze schoonmaakmiddelen krijg je jouw huis weer spic en span in no time! Probeer ze uit en geniet van een schone, frisse omgeving. Vergeet niet dat je altijd voorzichtig moet zijn bij het gebruik van chemische middelen. Wees ook bewust van de verschillende oppervlakken waar je op moet letten als je dit soort producten gaat gebruiken. Als je hulp nodig hebt, neem dan altijd contact op met een professionele schoonmaker of specialist. Op deze manier krijg je zeker het beste resultaat. Veel succes!

 

Bron: https://bena.nl/

De zomer is voorbij. Dat staat inmiddels al wel vast. Dat betekent dat we weer die kleurloze donkere tijd tegemoet gaan. De winter, ik word al nerveus als ik het zeg. De zon komt later pas op en gaat eerder weer onder. Dat draagt bij en het droevige, sleur achtige sfeertje dat bij de winter past.

Deze jaarlijkse tegenvaller zou je echter niet naar beneden moeten trekken. Je moet deze droevigheid compenseren met een verbetering van je thuissituatie. Zodra de zon om vijf uur alweer onder is gedoken, moet wat er bij je in huis staat je de vreugd brengen. Hoe maak ik mijn huis klaar voor deze kille tijd?

Plantjes

Terwijl buiten de bladeren van de bomen afvallen en de laatste rozen hun blaadjes betreurd tot de grond richten, gebeurt binnenshuis het tegenovergestelde. Buiten vindt voor de planten en bomen al genoeg verderf plaats. Daarom beurt het veel mensen op om thuis een paar plantjes, bij voorkeur kleurrijke, in het zicht te zetten. Dat biedt je enige troost voor het naar en van werk komen in het donker. Dan heb je tenminste nog thuis je plantjes.

Bijpassende stijl

In de winter is de sfeer erg belangrijk. Een huis met een goede sfeer doet mensen meer vreugd in de winter. Kijk maar eens naar die oude wintersport chalets die glorieus in de kille kou en sneeuw, sterk maar vooral sfeervol staan. De mooie houten raamkozijnen maken het verschil. Voor jezelf zulke kozijnen op maat bestellen om je huis dezelfde uitstraling te geven als de houten Oostenrijkse hutjes, is een grote eerste stap naar winter comfort. Houten kozijnen bestellen is misschien een beetje duur, maar daar komen kunststof kozijnen te pas.

Nieuwe inrichting

Binnen het huis valt er nog veel meer te veranderen dan alleen wat plantjes. Kleine dingen in de winter laten je net een tikkeltje warmer van binnen voelen. Een ‘doe het zelf’ glühwein kit laat het leven voor menig man soepeler afgaan. Niet omdat het werkelijk een verschil maakt aan je situatie, maar omdat het dat ene beetje vreugd bijdraagt dat je koppie boven water weet te houden. De glühwein is natuurlijk louter een voorbeeld. Voor de een is het glühwein en voor de ander diverse soorten thee. Zolang je vindt wat je blij maakt.

Samenhang

Laatstens mag niet vergeten worden dat het hele huis samen moet hangen met elkaar. Niet in de zin van dat elke bewoner zich om vijf uur ‘s middags moet melden voor een gezamenlijk kopje thee, maar dat er in het huis een sfeer dominant is. Bij een modern huis passen dus bijvoorbeeld geen houten raamkozijnen.

De wind waait hard, de bladeren vallen van de bomen en het regent aan een stuk door. De herfst is weer begonnen. Voor sommige mensen een heerlijk seizoen, voor andere mensen een seizoen waar niet door te komen is. Hoe dit kan? Daar zijn de geleerden nog niet over uit. Toch vindt bijna iedereen het moeilijk om zich aan te passen aan het herfstige weer. Daarbij zijn er in de herfst weinig feestdagen om echt naar uit te kijken. Wat kun je nou nog meer doen dan alleen maar bezig zijn met het maken van legpuzzels?

Ga naar buiten! Juist als het regent

Hoe gek het ook klinkt, naar buiten gaan in een storm of regenbui kan heel goed zijn voor je mentale gesteldheid. Het kan heerlijk zijn om de frisse wind door je haren te voelen en even echt te genieten van de natuur en de bladeren. Dit hoeft natuurlijk geen hele lange wandeling of fietstocht te zijn, maar het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je elke dag minimaal een half uur buiten bent. Hierdoor doorbreek je de sleur van alleen maar binnen zitten, en kun je ook gaan genieten van de herfst.

Maar wat is er dan te doen?

Ik hoor je denken: je bent toch wel een keer uitgekeken op een herfstwandeling? En natuurlijk, als je elke dag door dezelfde straat of door hetzelfde bos loopt, kan de verveling best op gaan spelen. Ook hier kun je wat aan doen. Je kunt ervoor kiezen om elke dag een andere route te lopen, of op de route elke keer een andere opdracht te verzinnen voor jezelf. Ga paddenstoelen tellen, ga bladeren zoeken! Alles is mogelijk. Als je dan na je herfstwandeling weer warm binnen zit, kun je weer aan je legpuzzel van 1500 stukjes gaan zitten.

Winter is calling, fijn of niet?

Sommige mensen vinden alle koude maanden vreselijk, anderen vinden winter dan juist weer wel een leuk seizoen. Dit kan te maken hebben met de verschillende feestdagen die in de winter vallen, zoals Kerst en oud&nieuw. Toch zul je de herfst door moeten komen. Het kan helpen als het weer een beetje meewerkt, en er af en toe al een beetje sneeuw valt in de herfst. Voor de mensen die van de winter houden zou dat een fijne oplossing zijn, maar helaas is het weer niet te sturen.

Op naar de zomer

En voor de mensen die echt geen plezier kunnen vinden in een herfstwandeling of in een fijne herfstfietstocht is er goed nieuws. Het wordt namelijk vanzelf wel weer een keer lente en zomer. Hoe lang de herfst en de winter soms ook lijken te duren, voor je het weet schijnt de zon weer en verlang je naar koudere dagen. Kijk hier naar uit en houd jezelf voor dat elk seizoen weer begint en eindigt, dus ook de herfst zal vanzelf aan zijn einde komen. Zo kun je uiteindelijk weer lekker in het felle zomer zonnetje zitten.