Als je binnenkort een steiger nodig hebt, bijvoorbeeld voor het uitvoeren van werkzaamheden, dan is de kans groot dat je een steiger gaat aanschaffen. Omdat dit de eerste keer wordt dat je een steiger gaat aanschaffen, is de kans ook vrij groot dat je niet helemaal weet waar je rekening mee moet houden. Maak je zeker niet druk, want in dit handige artikel kom je snel te weten waar je allemaal rekening mee moet houden als je een steiger gaat aanschaffen.
Een tweedehands steiger is goedkoop maar heeft nadelen
Een van de grootste nadelen van het aanschaffen van een steiger, is dat een steiger duizenden euro’s kost. Als je een startende ondernemer bent, dan is de kans ook erg klein dat je dit kunt betalen. Dit is dan ook precies de reden waarom veel startende ondernemers ervoor kiezen om een tweedehands steiger aan te schaffen. Mocht je dit ook willen doen, dan moet je er rekening mee houden dat een tweedehands steiger ook nadelen heeft. Een van de grootste nadelen van een tweedehands steiger, is dat de staat van een tweedehands steiger niet altijd optimaal is. Daarnaast heb je ook geen garantie en geen andere garanties.
Je bent verplicht een voorloopleuning te gebruiken
Wanneer je gebruik wilt maken van een steiger, is het onwijs belangrijk dat de steiger is voorzien van een voorloopleuning. Dit is verplicht gesteld omdat er nog steeds veel mensen van een steiger vallen en gewond raken of zelfs komen te overlijden. Sta je op het punt om een steiger aan te schaffen? Wees dan verstandig en kies er ook voor om een voorloopleuning voor rolsteiger kopen. Hiermee maak je de werkomstandigheden voor je werknemers en jezelf een stuk veiliger en verklein je dus de kans op een ongeluk.
Een steiger moet een certificering hebben
Naast dat er veel startende ondernemers zijn die een tweedehands steiger aanschaffen, zijn er ook veel ondernemers die een steiger uit het buitenland importeren. Dit doen zij voornamelijk uit China en dat is zeker niet vreemd, want de steigers zijn daar stukken goedkoper. Een van de nadelen van een steiger uit China, is dat deze vaak niet gecertificeerd zijn. Wanneer een steiger geen certificering heeft, mag deze niet gebruikt worden.