selenium

Ons lichaam heeft veel vitamines en mineralen nodig. Daarnaast zijn er sporenelementen die belangrijk zijn voor een gezond lijf. Selenium is zo’n spoorelement. Het werkt als een antioxidant en helpt om rode bloedlichaampjes en cellen te beschermen tegen beschadiging. Dat is nodig om gezond te blijven. Verder helpt het je om zware metalen die je met je voeding binnenkrijgt te neutraliseren. Veel mensen hebben daar last van. Tot slot draagt het bij aan de gezonde werking van je schildklier, een hormoon dat heel veel zaken in je lichaam regelt. In dit artikel vertellen we je alles over de werking van de stof en wanneer je behoefte hebt aan een extra dosis.

Bescherming rode bloedlichaampjes

Selenium komt voor in zowel dierlijke als plantaardige producten. Vaak hebben vegetariërs en veganisten een tekort aan de stof. Toch komt het ook voor bij mensen die wel vlees en vis eten. Het helpt om een sterk immuunsysteem te hebben en het helpt je rode bloedlichaampjes beschermen. Dat zijn de soldaatjes die zorgen dat indringers je lijf niet binnen kunnen dringen zodat jij gezond blijft. Als je merkt dat je immuunsysteem niet optimaal functioneert is het aan te raden om een supplement van de stof te overwegen. Zo kun je het tekort weer aanvullen en zorgen dat je gezond en fit blijft.

Selenium voorkomt beschadiging van cellen

Daarnaast voorkomt selenium dat je cellen beschadigen en dat is belangrijk om vervelende ziektes te voorkomen. Beschadigde cellen kunnen gaan woekeren en dat kan ernstige klachten opleveren. Het kan je helpen als je last van hebt van kwalen met beschadigde cellen om de stof extra in te nemen. Zo draag je zelf bij aan het herstel van je cellen. Er zijn genoeg supplementen beschikbaar met deze stof die je helpen om een eventueel tekort weer aan te vullen. Ook in verschillende Multivitamine supplementen is de stof terug te vinden. Kijk altijd goed op de verpakking naar de hoeveelheden werkzame stof om de beste variant te vinden.

Neutraliseren van zware metalen in je lijf

Ons lichaam zit vol met de restanten van zware metalen. Deze krijgen we binnen via ons eten en drinken. Deze restanten doen ons lijf geen goed en er zijn mensen die er behoorlijk last van hebben. Ze kunnen allerlei klachten geven zoals extreme vermoeidheid, depressie, ADHD, autisme en nog veel meer. Het zijn giftige stoffen die je het liefste uit je lichaam wilt laten verdwijnen. Door het slikken van selenium neutraliseer je de negatieve effecten van deze giftige materialen en zul je merken dat je klachten verminderen.

Met selenium een schildklier die goed werkt

Een normale werking van je schildklier is van belang voor de normale productie van het hormoon dat je schildklier produceert. Daar draagt selenium aan bij. Je schildklier regelt veel zaken in je lichaam en zorgt ervoor dat je je goed voelt en energie hebt. Daarnaast is het goed voor je haar en nagels. Daarbij draagt het bij aan de vruchtbaarheid van de man. Bij VitaCijn kun je ook magnesium bestellen.