Huisdieren, ze zijn hartstikke leuk en gezellig maar kunnen je onverwachts op hoge kosten jagen. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Gelukkig zijn er dierenverzekeringen waar je terecht kunt. Met een goede dierenverzekering weet je zeker dat je gebakken zit. Maar voordat je er een afsluit is het handig om te weten wat je kunt verwachten. Want wat dekt een huisdierenverzekering nu precies?

 

Een huisdierenverzekering afsluiten

Wanneer je de trotse eigenaar bent van een huisdier dan is een huisdierenverzekering geen verkeerd idee. Er kunnen namelijk altijd ongelukken gebeuren. Of je huisdier wordt ziek. In beide gevallen is een dierenarts niet goedkoop. Je verzekeren tegen onvoorziene kosten is dan ook zeer verstandig.

 

Er zijn veel aanbieders van huisdierenverzekeringen. Daardoor heb je ook vele keuze tussen de verschillende aanbieders. Het is belangrijk dat je voor jezelf helder hebt waarom je je huisdier wilt laten verzekeren.

 

Waarvoor kun je je huisdier verzekeren?

Een huisdierenverzekering keert uit bij ongevallen en ziekte. Maar ook jaarlijkse entingen bij de dierenarts worden vaak vergoedt vanuit de huisdierenverzekering. Dit kan je op jaarlijkse basis een hoop geld besparen aangezien de entingen altijd weer terug komen. Maar ook bij ziekte is een huisdierenverzekering noodzakelijk.

 

Stel je hond heeft een knie operatie nodig? Dat kan al gauw in de papieren lopen. Afhankelijk van het soort hond dat je hebt is het een prijzige operatie. Als je dit zelf moet bekostigen dan is het een hoop geld. Een huisdierenverzekering kan een hoop hoofdpijn bij je wegnemen. Dan krijg je een deel van de operatie vergoedt.

 

Ook medicijnen die gebruikt moeten worden zullen deels vanuit de huisdierenverzekering vergoed worden. De maandelijkse premie die je betaalt voor de huisdierenverzekering betaald zichzelf wel weer terug.

 

Wanneer beginnen met verzekeren

In principe kun je op elk moment een huisdierenverzekering afsluiten. Echter is het wel zo dat hoe jonger je ermee begint hoe beter het is. Want als jouw huisdier al wat ouder is dan is het risico aanwezig dat je huisdier afgewezen kan worden. Dit is zeker het geval als jouw huisdier al een (chronische) ziekte heeft. De verzekeraar zal dan geen onnodig risico willen nemen.

 

Als je dus je huisdier wilt verzekeren dan is het verstandig om dit zo vroeg mogelijk te doen. Liefst wanneer je kat een kitten is of je hond een pup. Andere dieren kun je uiteraard ook laten verzekeren.

 

Huisdierenverzekeringen vergelijken

Het is aan te raden om eerst een goede vergelijking te maken tussen de diverse verzekeraars. Er is nu eenmaal een groot aanbod qua verzekeraars. En de premies kunnen nogal verschillen. Maar niet alleen de premies zijn verschillend. Ook voor de vergoedingen kan het effect hebben. Dus het is erg verstandig om te vergelijken.

 

Welke huisdierenverzekering je uiteindelijk ook kiest, dat maakt niet veel uit. Het gaat erom dat je verzekerd bent. Daarnaast is het belangrijk dat je zeker weet dat je goed verzekerd bent tegen extra kosten voor je huisdier. Zo ga jij met een gerust hart naar de dierenarts.