Elke maand gaat er veel geld de deur uit, wat je portemonnee natuurlijk heel veel pijn doet. Het is hierbij natuurlijk van belang dat je minder uitgeeft dan dat er binnenkomt. Toch is de kans groot dat je ook wat geld wilt sparen. Dit kun je bijvoorbeeld doen voor als je later oud bent, maar je kunt ook geld sparen om te voldoen aan een grote kostenpost. Hierbij kun je denken aan het kopen van een sporttas, al is de kostenpost vaak duurder zoals bijvoorbeeld een verbouwing of een nieuwe auto. Je moet dan zorgen dat je geld overhoudt, wat je doet door met de onderstaande tips te besparen op de vaste lasten. 

 

Vervoer

Nederlanders zijn veel onderweg. Dit doen we voor vakanties, maar natuurlijk met name tijdens het dagelijks leven. Sterker nog, als Nederlanders zijn we vaak langer bezig met het woon en werkverkeer dan veel andere landen in Europa. Sommige mensen reizen zelfs liefst 3 uur per dag om van en naar hun werk te komen. Besparen op de vervoerskosten is dan ook handig. Dit doe je niet door met je kind en luiertas het openbaar vervoer te nemen, dit is namelijk meestal duurder dan een auto. Besparen op je auto kun je doen door het goed te onderhouden, maar ook door een kleiner model te nemen. Zulke auto’s zijn goedkoper in de aanschaf, terwijl zowel de wegenbelasting als de verzekering ook een stukje goedkoper is dan bij een groot model.

 

Smartphone

Daarnaast is het ook zeker mogelijk om geld te besparen op je smartphone. Zo kun je kiezen voor sim only, wat in de meeste gevallen goedkoper is dan het nemen van een abonnement. Dit is met name het geval als je een nieuw toestel koopt, wat sowieso al ontzettend duur is. Wil je juist een oudere telefoon aanschaffen? Vaak is dit niet eens mogelijk met een abonnement. Je zult dan dus wel moeten kiezen voor sim only. Sluit zo’n abonnement af met precies het aantal MB’s en belminuten dat jij nodig hebt. Door dit te doen zul je zeker geen euro te veel uitgeven, terwijl je alsnog wel die mobiel hebt gekocht die je zo graag wilde.

 

Verzekering

In Nederland maken we niet alleen veel kilometers op de weg, we verzekeren ons ook nog eens voor zo goed als alles. In principe logisch, want door dit te doen zul je grote kostenposten voorkomen bij onvoorziene situaties. Toch gaan we soms ook te ver, waardoor we zelfs dubbel verzekerd kunnen zijn. Het wordt daarom aangeraden om zinloze verzekeringen te annuleren, zo kun je dus besparen op je vaste lasten. Dit valt ook te doen door elk jaar over te stappen. Alhoewel dit best wat moeite kan kosten, is het het zeker waard. Elk jaar bieden de verzekeraars namelijk nieuwe prijzen aan, waardoor de kans zeer groot is dat jij goedkoper uit bent door over te stappen.

 

Voeding

We moeten allemaal eten, dat weet iedereen natuurlijk. Elke maand gaat er dan ook veel geld naar je boodschappen. Gelukkig kun je hierop wel redelijk veel besparen. Je kunt dit op een aantal manieren doen, onder meer door vaker zelf te koken. Bestel dus geen eten, maar kook juist goedkope recepten. Uit eten gaan is bovendien niet aan te raden, want dat zal in de meeste gevallen een stuk duurder zijn dan het zelf koken van eten. Daarnaast is het slim om alleen maar budget- en huismerken aan te schaffen. Koop dus in plaats van Coca Cola een fles cola van de supermarkt waar je de boodschappen aan het doen bent.