Heb jij een snelheidsboete gekregen? Op deze manier betaal je hem niet

Een snelheidsboete is bijna net zo erg als een blauwe brief in huis krijgen. Je wilt immers zo weinig mogelijk geld geven aan de overheid. Toch overkomt dit haast ieder persoon een keertje in zijn of haar leven. Maar dat je deze type boete hebt gekregen, betekent niet per se dat je hem moet betalen. Wil jij weten hoe je een boete voor te hard rijden ontloopt? In deze blog kom je precies erachter hoe je dit voor elkaar krijgt.

Bestudeer de brief die je hebt gekregen voor een snelheidsboete

Als eerste is het zaak om de brief die je hebt gekregen voor een snelheidsboete goed te bestuderen. In deze brief vind je namelijk allerlei cruciale informatie die je straks nodig hebt om bezwaar te maken tegen de boete. Denk dan aan hoeveel harder je reed dan mocht en of jij de bestuurder was van het voertuig. Ook kan het tijdstip helpen om aan te tonen dat je een alibi hebt. Neem deze brief daarom goed door, want hij vormt straks de basis van je boete ongeldig laten verklaren.

Kies altijd voor het indienen van een bezwaar

Deze volgende stap is om te kiezen voor het indienen van een bezwaar tegen de snelheidsboete. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat je deze boete niet hoeft te betalen. Via een bezwaar bekijkt een onafhankelijke instelling namelijk of de boete wel of niet terecht is. Een op de drie zaken zijn daarbij in het voordeel van degene die een bezwaar heeft ingediend. Je hebt dus een grote kans van slagen als je ervoor kiest om de strijd aan te gaan met degene die je een boete heeft gegeven.

Maak gebruik van specialisten

Voordat je het bezwaar tegen de snelheidsboete hebt ingediend, is het slim om een specialist naar jouw zaak te laten kijken. Met hun expertise vergroot je namelijk de kans op succes van jouw bezwaar. Juristen als de personen van Boetejuristen helpen je gratis en zonder haken of ogen met jouw zaak. Daardoor ben je haast verplicht om van de diensten van juridische specialisten gebruik te maken om jouw zaak te winnen.

Betaal de snelheidsboete niet tot er meer nieuws volgt

Nadat jij samen met een huisjurist het bezwaar hebt ingediend, is het belangrijk om niet de boete te betalen totdat je meer nieuws hoort. Het betalen van de boete wordt namelijk gezien als een bekentenis van schuld. Daardoor is de kans groot dat jij nooit meer dit geldbedrag terugziet. Het is daarom van belang om hoe dan ook te wachten met het betalen van de snelheidsboete.

Wacht tot de rechter heeft bepaald of de boete geldig is

Tot slot rest je alleen nog geduldig afwachten. Bezwaar maken tegen een snelheidsboete neemt net als bij een parkeerboete een aardige tijd in beslag. Een periode van zes weken totdat de rechter een beslissing neemt is zeker niet ongehoord. Wees je hier dus goed bewust van en wacht dus geduldig tot er nieuws is.