Geld lenen is niet interessant! Het is een stelling die je vaak te pas en te onpas moet aanhoren. Voor heel wat mensen geldt dat ze sterk gekant zijn tegen het afsluiten van een krediet. Waarom zou je er nu namelijk voor moeten kiezen om jezelf in de schulden te steken? Dat is toch helemaal niet interessant? In de basis is dit uiteraard geen slechte gedachte. Het afsluiten van een lening zorgt er immers uiteraard voor dat je altijd rekening dient te houden met bepaalde extra kosten die betaald  dienen te worden. Dit gezegd hebbende zijn er in de praktijk wel degelijk bepaalde situaties aan te halen waarin het afsluiten van een krediet interessanter kan zijn dan het opvragen van spaargeld. Wil jij ook graag ontdekken wanneer lenen toch een interessante keuze kan zijn om te maken? Dan is het zeker de moeite waard om even de informatie die je hieronder aantreft door te nemen.

In welke situaties is geld lenen interessant?

Geld lenen is altijd iets waar je over na moet denken. In veel gevallen is het namelijk helemaal niet interessant om jezelf in de schulden te steken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de situatie waarin je bijvoorbeeld geld gaat lenen om op vakantie te kunnen gaan. Dit is een keuze die heel wat mensen maken, maar die in de praktijk eigenlijk helemaal nooit als echt interessant kan worden bestempeld. Wanneer is het afsluiten van een lening dan wel een goed idee? Wanneer je bijvoorbeeld met het geld een aantrekkelijke investering kan doen die je geld kan opleveren. Dit is een typisch voorbeeld van een situatie waarin het afsluiten van een financiering zeker de moeite waard kan zijn.

Hoe kan je geld lenen?

Geld lenen kan in de praktijk op tal van verschillende manieren. Door de jaren heen zijn er dan ook op de markt menig aantal verschillende kredietvormen verschenen. De bekendste optie is natuurlijk de zogenaamde persoonlijke lening. Deze kredietvorm staat erom bekend niet alleen eenvoudig afgesloten te kunnen worden, daarnaast liggen ook de kosten op dit krediet lekker laag. Hoe populair deze kredietvorm in de praktijk ook mag zijn, de strenge voorwaarden die eraan verbonden zijn zorgen er wel voor dat niet iedereen uiteindelijk voor dit type lening zal kiezen. Er zijn op de praktijk dan ook nog tal van verschillende alternatieven terug te vinden. Denk hierbij concreet aan:

  • Het doorlopend krediet;
  • De mini lening;
  • Een hypothecair krediet;
  • Een autolening;
  • De onderhandse lening;

Geld lenen kan dus duidelijk gebeuren op zeer veel verschillende manieren. Voor welke kredietvorm je gaat kiezen zal voornamelijk worden bepaald aan de hand van de persoonlijke eisen waarover je beschikt. Ook de aard van de financiering speelt op dit vlak uiteraard een niet onbelangrijke rol.

Kan je ook lenen zonder dat je (vast) werk hebt?

Kan je geld lenen zonder dat je over (vast) werk beschikt? Dat is een vraag die zeer veel mensen zich stellen. Voor een groot aantal van deze mensen geldt dan ook dat ze net behoeften hebben aan een dergelijke financiering omdat ze tijdelijk zonder vast inkomen zijn komen te zitten. Het afsluiten van een krediet bij een bank of andere financiële instelling zonder vast inkomen is een lastige opdracht. Dit in het bijzonder omdat je op die manier meer dan waarschijnlijk niet zal weten te voldoen aan de vooropgestelde kredietvoorwaarden. Je zou er in deze situatie uiteraard wel voor kunnen kiezen om een onderhandse lening af te sluiten. Deze kan je namelijk aangaan bij een vriend of familielid.