Heb jij een ondernemende geest en zou jij graag een onderneming willen beginnen of uitbreiden? Dit is niet mogelijk zonder hulp. Persoonlijke hulp van mensen uit de omgeving die jou kunnen adviseren en bemoedigen en tevens is het niet mogelijk om een onderneming te beginnen zonder financiële hulp. Immers moet jij investeren in jouw onderneming, in het product of de producten die jij wilt verkopen en ten slotte in de locatie waar jij graag jouw onderneming zou willen inrichten. Voor het laatste geval geldt dat er voldoende zakelijke hypotheken zijn om af te sluiten. Door een zakelijke hypotheek kan jij een pand financieren.

Jouw doel

Wat is eigenlijk het doel dat jij hebt als ondernemer? Het is belangrijk dat jij hier over na denkt voordat jij besluit om geld te vragen bij een bank. Door na te denken over het doel dat jij hebt en bovenal hoe jij wenst dit doel te bereiken is de kans groter dat jij op succesvolle wijze aan geld komt. Een kredietverstrekker zal jou namelijk niet zomaar geld geven. Dit is een keuze die gemaakt zal worden op basis van het vertrouwen dat jij weet te winnen. Hoe groot is het vertrouwen van een hypotheekverstrekker in jouw doelstellingen? Dit geeft vaak de doorslag voor jou als ondernemer.

Het terugbetalen

Als jij eenmaal een zakelijke hypotheek hebt verkregen kan je gaan beginnen met het terugbetalen van het bedrag dat jij geleend hebt. Door van tevoren goed na te denken over de termijn die jij neemt om het bedrag terug te betalen heb jij voldoende kans om in eerste instantie een onderneming te starten. Zorg dat jij een lange termijn hebt om een bedrag van soms zes getallen weer terug te betalen aangezien jij in de eerste jaren misschien nog niet veel geld zal binnenhalen. Sluit een zakelijke hypotheek af waarbij geldt dat de rente laag is en de termijn die jij hebt om alles terug te betalen vrij lang is.

Geld

Wat erg belangrijk is bij het succesvol oprichten van een onderneming is naast voldoende visie, daadkracht en duidelijke doelstellingen dat er voldoende geld aanwezig is. Op basis van geld ben jij in staat om een onderneming te beginnen. Voor het afsluiten van een zakelijke hypotheek geldt dat jij de hoogte van het bedrag niet altijd zelf kan bepalen. Vaak is het zo dat een hypotheekverstrekker bepaald hoeveel geld uitgeleend wordt door te kijken naar de plannen die jij hebt en de huidige financiële situatie waarin jij verkeert. Indien jij in een gunstige financiële situatie verkeerd waarin jij voldoende eigen vermogen hebt opgebouwd is de kans op het krijgen van een hypotheek groter.

Perspectief

Als jij begint met een onderneming is het tevens belangrijk om een helder perspectief te hebben. Begin nooit zomaar ergens aan maar doe voldoende onderzoek. Door goed te lezen en te analyseren kan jij een gat in de markt vinden. Vervolgens kan jij door helder perspectief achterhalen of jouw plannen verstandig zijn en of jouw doelstellingen te behalen zijn. Zorg dat jij een formule voor succes hebt ontwikkeld voordat jij begint met lenen.

Kijk voor meer informatie op Finaforte.nl.