We hebben er allemaal wel eens voorbij zien fietsen, een elektrische fiets. Soms heeft de fietser een helm op en soms niet. Soms halen ze je met een vaart in, maar soms kun je ze prima bijhouden. De vraag is dan ook, hoe hard mag een elektrische fiets? We vertellen u graag meer daarover in deze blog.

Type elektrische fiets

Als we op zoek willen gaan naar het antwoord hoe hard een elektrische fiets mag gaan, dan is het zaak om onderscheid te maken tussen twee soorten elektrische fietsen: e-bikes en Speed Pedelecs. Maar wat is het verschil tussen deze twee elektrische fietsen? Een Speed Pecelec is in feite een snelle e-bike. Het grootste verschil zit ‘m dan ook in de snelheid en in de verschillende regels. Doordat een Speed Pedelec harder kan, zitten hier automatisch dan ook meer regels aan vast. Zo is een helm bijvoorbeeld verplicht op een Speed Pedelec.

Maximale snelheid e-bikes en Speed Pedelecs

Een e-bike mag tot 25 kilometer per uur trapondersteuning geven. Dit ligt een beetje ingewikkeld in elkaar, maar komt er op neer dat je dus harder mag trappen en fietsen op eigen kracht. Een Speed Pedelec mag maximaal 45 kilometer per uur rijden mét meetrappen.

Elektrische fiets kopen bij Fietsshop Haren

Nu u veilig de weg op kan en weet hoe hard u mag rijden is het natuurlijk tijd om een elektrische fiets aan te schaffen. Op zoek naar een goede en betrouwbare elektrische fiets? Neem een kijkje in het assortiment van Fietsshop Haren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.