Een hacketon, heb jij hier wel eens van gehoord? Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om dit te organiseren, maar waarom is dit nou eigenlijk het geval. De reden dat mensen hiervoor kiezen is omdat er met behulp van deze periode in korte tijd een probleem opgelost kan worden. Dit wordt gedaan in teams en kan mogelijk ook online. Zeker tijdens de lockdown kozen veel mensen ervoor om dit online te doen. Het woord hacketon is een combinatie van de woorden hack en marathon. In het verleden werd dit voornamelijk georganiseerd om ervoor te zorgen dat er in korte tijd goed functionerende software of hardware gemaakt werd. Tegenwoordig zijn er enorm veel vraagstukken waarbij men kiest voor deze manier van werken.

Binnen 2 dagen

Met een korte periode bedoelt men binnen 2 dagen. Mocht jij je afvragen wanneer een hacketon interessant is voor jouw onderneming, dan raden we het je aan om dit te doen op het moment dat een probleem niet in een keer opgelost kan worden. Het probleem zal uniek moeten zijn en ook kiezen mensen vaak voor een hacketon op het moment dat het probleem niet helder is gefunctioneerd. Na de hacketon zal het vervolgens duidelijk zijn wat het probleem is en hoe dit aangepakt moet worden en dat is natuurlijk top.

Een design thinking workshop

Mocht jij op zoek zijn naar een andere manier om met je team innovatief aan de slag te gaan, dan zou je ook kunnen kiezen voor een design thinking workshop. Dit zou interessant kunnen zijn op het moment dat je nieuwe producten of diensten wilt gaan ontwikkelen of je bijvoorbeeld marktaandeel verliest. Ben je op zoek naar creatieve oplossingen die nu nog niet bestaan, dan kan dit absoluut ook een goed idee zijn.

 

Feit is dat het is aan te raden om op een creatieve manier aan de slag te gaan op het moment dat je vastloopt. Met behulp van bovenstaande methodes kan je ervoor zorgen dat dit gebeurt. Hulp zoeken is namelijk nooit verkeerd en in veel gevallen kan dit juist voor betere inzichten zorgen. Kortom, absoluut een aanrader.