Ben jij het helemaal zat om dagelijks een bril te moeten dragen of om iedere ochtend lenzen in te moeten doen? Dan kan het verstandig zijn om de mogelijkheden eens te onderzoeken om je ogen te laten laseren. Het grote voordeel is dan dat zowel een bril als lenzen voorgoed verleden tijd zijn. Toch kan het best een uitdaging zijn om een laserbehandeling te bekostigen. Afhankelijk van het type behandeling kunnen de kosten aardig in de papieren lopen, maar is dit op lange termijn niet veel voordeliger, dan wanneer je iedere keer een nieuwe bril moet aanschaffen op periodiek nieuwe setjes met lezen?

Meer dan de helft van de mensen draagt een bril

Wist jij dat maar liefst 60 procent van de mensen in ons land een bril draagt of dagelijks lenzen in heeft? Of het nu gaat om een bril voor het kijken van televisie of voor het autorijden, dat maakt niet uit. Vooral wanneer je wat ouder wordt, neemt de kans op een verslechtering van de ogen toe. Dit is te wijten aan het fijn dat je elasticiteit van de ooglens vermindert. Dit heeft als gevolg dat het vooral voor dicht bij lastiger is voor je ogen om goed scherp te kunnen stellen. Niet voor niets hebben daarom de meeste mensen ook een leesbril.

De kosten voor een bril of lenzen

Wanneer je iedere paar jaar een nieuwe bril nodig hebt, dan kun je dit natuurlijk voor het grootste deel via de verzekering regelen. Toch is het niet in alle gevallen mogelijk om de kosten voor een nieuwe bril te laten dekken vanuit de basisverzekering. Aangezien een nieuwe bril toch al snel tussen de 200 en 300 euro kost, is het de vraag of dit het maandelijkse extra bedrag voor een aanvullende verzekering rechtvaardigt. Bij de meeste verzekeraars kun je met deze aanvullende verzekering iedere 3 jaar aanspraak maken op een vergoeding. Uiteraard is de te betalen premie in het geval van een hogere vergoeding dus ook hoger.

De kosten voor een ooglaserbehandeling

Aangezien je iedere paar jaar een nieuwe bril nodig hebt, is het verstandig om de kosten van een ooglaserbehandeling eens kritisch af te zetten tegen de kosten die betaald voor een nieuwe bril. Wanneer we deze met elkaar vergelijken, dan kom je al snel tot de conclusie dat het laten laseren van je ogen Dutch Clinic Select op lange termijn voordeliger is, dan wanneer je periodiek een nieuwe bril of lenzen aan moet schaffen. Naast de financiële voordelen, heeft het niet hoeven dragen van een bril en ook lenzen ook verschillende praktische voordelen. Denk alleen maar eens aan al die keren dat je je bril aan het zoeken bent of dat je een paar minuten langer voor de spiegel staat omdat je lens niet goed in wil. Allemaal redenen om te kiezen voor het laten laseren van je ogen.