Steeds meer mensen kiezen ervoor om de ogen te laten laseren. De behandeling is hartstikke veilig en daarnaast heb je geen last meer van het dragen van een bril of lenzen. Maar wat kost het nou eigenlijk? Kan iedereen zijn ogen laten laseren en hoe gaat het in zijn werk? Oog laseren is een behandeling die erg populair is en steeds vaker wordt uitgevoerd.

Wat kost het laten laseren van je ogen?

Als het voor jou mogelijk is om je ogen te laten laseren brengt dat natuurlijk wel kosten met zich mee. Exacte bedragen kunnen niet genoemdt worden omdat iedere kliniek zijn eigen tarieven bepaalt. Je moet denken aan bedragen tussen de € 900,00 en € 1600,00 per oog. Deze ooglaseren kosten zijn van dit jaar (2022). In sommige gevallen bestaat de kans dat je zorgverzekering een deel vergoedt. Je hebt hier wel een aanvullende verzekering voor nodig en daarnaast moet je verzekeraar uiteraard dit in haar vergoedingen hebben staan. Neem contact op met je zorgverzekeraar om te kijken of jij hiervoor in aanmerking komt.

Kan ik mijn ogen laten laseren?

Op het moment dat je je ogen wilt laten laseren moet je aan een aantal eisen voldoen. Niet iedereen is dus geschikt voor de behandeling. De kliniek waar je behandelt wilt worden zal altijd starten met een vooronderzoek waaruit zal blijken of je geschikt bent ja of nee. Er zal onder andere gekeken worden naar je algemene gezondheid. Verder moet je minimaal 18, en mag je maximaal 60 jaar oud zijn. De oogsterkte moeten het laatste half jaar stabiel zijn geweest. Verder zijn er nog een aantal regels met betrekking tot de min- en plus afwijkingen. Tot slot mogen vrouwen die zwanger zijn de behandeling niet ondergaan. Ook wanneer je borstvoeding geeft zal je de ooglaserbehandeling uit moeten stellen.

Ooglaserbehandeling in 4 stappen

Een ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd in 4 stappen. Er wordt gestart met het vooronderzoek, waar we het net over hebben gehad. Daarna zal je worden verdoofd zodat je geen hinder hebt van pijn. Vervolgens zal de behandeling beginnen en worden de ogen gelaserd. De laatste stap is een controleonderzoek. De ogen worden uitgebreid getest om te kijken of het goed gegaan is.