video

Wervingsvideo’s zijn een krachtig middel om potentiële kandidaten te interesseren en te overtuigen om bij een bepaalde organisatie te solliciteren. Vooral in de huidige arbeidsmarkt, waarin het vinden van personeel dagelijks voor veel bedrijven tot enorme uitdaging leidt, is het des te belangrijker om er aan de voorkant nog meer aandacht aan te besteden. Door middel van alleen een vacature te plaatsen kom je er namelijk vandaag de dag niet meer. Dit komt met name door het overschot aan vacatures, waardoor mensen al redelijk snel de interesse in een bepaalde vacature zijn verloren. Het is dus ontzettend belangrijk dat jij jezelf als bedrijf weet te onderscheiden en in een korte video laat zien wie je bent, wat je doet en vooral ook, wat jij je huidige werknemers biedt en eventuele nieuwe werknemer te bieden hebt. Om ervoor te zorgen dat jij de juiste wervingsvideo laat maken, hebben we een aantal belangrijk tips voor je en ook enkele voordelen van het laten maken van een video.

Waar let je op?

Het laten maken van een dergelijke video is een vak apart. Niet voor niets is het daarom dus ook aan te raden om te kiezen voor een gerenommeerde partij die je hierin kan ontzien. Kies je voor Kaaps film, dan ben je verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en een pakkende video. Wat vooral belangrijk is bij het maken van een goede video, is dat je ervoor zorgt dat de kijker direct alle aandacht heeft. Vaak zijn de eerste 3 tot 5 seconden bepalend voor het vervolg van de video en of de eventuele potentiële nieuwe medewerker ook daadwerkelijk potentieel blijft of dat ze afhaken en kiezen voor iets anders.

Versterken van de employer brand

Wervingsvideo’s bieden organisaties de mogelijkheid om hun employer brand te versterken door potentiële kandidaten een kijkje te geven in de bedrijfscultuur en dus eigenlijk in de welbekende ‘keuken’ van het bedrijf. Met alleen een eenvoudige vacaturetekst die volledig is gericht op de openstaande functie, leert een eventuele nieuwe medewerker het bedrijf natuurlijk nog niet kennen.

Bereiken van een groter publiek

In de huidige tijd, waarin social media natuurlijk niet meer is weg te denken, is het een stuk eenvoudiger geworden om met één goede video een enorm publiek te bereiken. Vooral wanneer je deze middels verschillende kanalen weet te delen en er eventueel ook nog voor kiest om deze video extra te ondersteunen door middel van advertentiebudget. Kortom, investeren in een goede wervingsvideo is het geld meer dan waard!