dumbells

Voldoende beweging en gezonde voeding is van essentieel belang voor een gezonde leefstijl. Dit kun je op een aantal manieren doen. Uiteraard is het eten van voldoende groente en fruit en vooral ook gevarieerde voeding een absolute must. Daarnaast is het ook belangrijk dat je regelmatig beweegt. Niet voor niets is het advies daarom dus ook om dagelijks minimaal 30 minuten te bewegen. Omdat niet iedereen het prettig vindt om naar de sportschool te gaan, kun je natuurlijk ook prima thuis aan de slag. Met alleen al een set goede dumbells van de Fitnesskoerier kun je namelijk een groot deel van de krachtoefeningen al uitvoeren. Om je een idee te geven welke voordelen thuis sporten allemaal heeft, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Gemak en flexibiliteit

Wanneer je ervoor kiest om thuis te gaan sporten, dan biedt dit een aantal voordelen. Eén van de voordelen is het gemak en ook vooral de flexibiliteit die je hebt. Zo hoef je geen rekening te houden met eventuele openingstijden en heb je ook niet te maken met apparaten die bezet zijn. Qua gemak, hoef je natuurlijk ook niet te reizen, dus kun je praktisch op ieder gewenst moment van de dag sporten. Uiteraard is het wel handig een planning voor jezelf te maken, zodat je ook zeker weet dat je je hier aan houdt. Het zou natuurlijk zonde zijn dat je net een set nieuwe dumbbells hebt aangeschaft en je na enkele weken nog steeds in de verpakking hebt zitten. Wen jezelf daarom ook aan om vaste dagen en ook vaste tijdstippen te plannen, waarop je gaat sporten.

Kostenbesparend

Thuis sporten kan kostenbesparend zijn op een aantal verschillende manieren. Ten eerste hoef je geen lidmaatschap voor een sportschool te betalen, wat vaak een aanzienlijke besparing kan opleveren. Sportschoolabonnementen kunnen soms behoorlijk prijzig zijn en kunnen je honderden euro’s per jaar kosten. Wanneer je ervoor kiest thuis te gaan trainen, dan hoef je maar eenmalig te investeren. Wel is het belangrijk dit periodiek te doen, zodat je gaandeweg steeds meer sportattributen hebt en je voor je het weet een complete homegym op bijvoorbeeld je zolderkamer hebt. Daarnaast hoef je ook geen geld uit te geven aan vervoer, omdat je niet naar de sportschool toe hoeft. Dit kan vooral handig zijn als je ver van een sportschool woont of als je je eigen auto moet gebruiken om naar de sportschool te gaan. Kortom, alleen maar voordelen dus.