Een opgeruimde en schone woonkamer is niet alleen aangenaam om in te verblijven, het geeft ook een gevoel van orde en rust in huis. Helaas is het vaak makkelijker gezegd dan gedaan om je woonkamer opgeruimd te houden, vooral als je druk bent met werk en andere verplichtingen. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige stappen die je kunt nemen om je woonkamer schoon en opgeruimd te houden.

Elke dag iets doen

Ten eerste is het belangrijk om iedere dag een paar minuten te besteden aan het opruimen van de woonkamer. Dit hoeft niet veel tijd te kosten, maar als je iedere dag even snel de kamer doorloopt en opruimt, voorkom je dat er te veel rommel ophoopt. Zo kun je bijvoorbeeld snel een paar dingen opbergen die op tafel liggen, stapels papieren opruimen en kleding die over de stoelen ligt opvouwen en wegleggen.

Hoeveelheid spullen

Een andere belangrijke stap is het beperken van de hoeveelheid spullen in je woonkamer. Als je te veel spullen hebt, is het moeilijk om alles opgeruimd te houden. Probeer daarom spullen die je niet vaak gebruikt op te ruimen of weg te geven. Zo hou je alleen de dingen in je woonkamer die je echt nodig hebt en die je regelmatig gebruikt.

Opbergsystemen

Daarnaast is het handig om opbergsystemen te gebruiken om spullen op te ruimen. Zo kun je bijvoorbeeld een kast gebruiken voor boeken en tijdschriften, manden voor speelgoed of kussens en een kapstok voor jassen en tassen. Zo heb je alles opgeruimd en binnen handbereik.

Stofzuigen

Ook het regelmatig stofzuigen en dweilen van de vloer kan helpen om je woonkamer schoon en opgeruimd te houden. Zorg ervoor dat je dit minstens een keer per week doet, zodat stof en vuil geen kans krijgen om zich op te hopen. Zo blijft je woonkamer fris en aangenaam om in te verblijven. Bekijk eens de robotstofzuigers van Eziclean, hierdoor hoef je zelf niet meer aan de slag met een lompe stofzuiger.

 

Tot slot kun je ook overwegen om een aantal huishoudelijke taken te delegeren aan andere leden van het huishouden. Als iedereen in huis een aantal taken op zich neemt, bijvoorbeeld het opruimen van speelgoed of het opbergen van spullen die door die persoon gebruikt zijn is je huis in no-time schoon. Vele handen maken immers licht werk.