Hoeveel waste heb je als horecaondernemer doordat producten snel over datum gaan of niet op de juiste manier bewaard zijn? Hoeveel marge loop jij mis omdat de porties die uit de keuken komen net iets te groot zijn? Zo maar een paar dingen die een vacumeermachine voor je oplost. Geen vieze bakjes meer in je koelkast, een langere houdbaarheid van je producten, altijd de juiste portionering, geen verspilling meer, ingrediënten die hun smaak en textuur behouden en nog veel meer. We hebben de voordelen van een vacumeerapparaat voor je op een rijtje gezet. Hierna wil je niks anders meer.

 

Minder waste met een vacumeermachine

Producten die je vacuüm bewaart zijn langer houdbaar en behouden langer hun vitamines en mineralen. Dat is ook nog eens gezonder. Hoe vaak trek jij de koelkast open in je zaak en zie je smoezelige bakjes met producten die hun beste tijd gehad hebben? Bewaren in bakjes maakt producten gevoelig voor bederf. Alles wat je weggooit gaat ten koste van jouw resultaat. Dat is zonde en iets wat in de huidige markt wordt gezien als verspilling en door gasten niet op prijs gesteld wordt.

 

Meer marge en altijd de juiste portie

Hoe vaak je ook aangeeft wat de juiste positionering van een gerecht is, het blijft moeilijk om precies de juiste hoeveelheden op een bord te toveren zonder te wegen. Zeker als het druk is en je met veel ambulante werkt. 10% meer op een bord kan op jaarbasis een hoge kostenpost zijn die je inslagpercentage flink verhoogt. Met een vacumeermachine kun je steeds de juiste hoeveelheid verpakken en voorkom je dat je marges onder druk staan. Daarbij is het hygiënisch en voorkom je een avond lang gegraai in bakken met kans op vervuiling van je ingrediënten.

 

Veelzijdige toepassingsmogelijkheden van een vacumeermachine

De toepassingsmogelijkheden van vacumeren zijn eindeloos. Als je je koffiebonen vacumeert houden je bonen hun aroma en serveer jij op elk moment een heerlijk geurend kopje koffie. Met een vacumeerapparaat kun jij gerechten sous-vides bereiden, een techniek die topchefs al jaren toepassen en steeds meer gebruikt wordt in professionele keukens. Je bereid je producten dan gevacumeerd op lage, constante temperatuur in een warmwaterbad. Zo kun je gerechten heel gelijkmatig garen en behoud je de structuur van de ingrediënten. Het bespaart bereidingstijd tijdens het serveren en maakt gerechten heel smaakvol.

Opgeruimde koelkast en vriezer

Een vacumeermachine helpt je om je koelkast en vriezer opgeruimd te houden. De speciale zakken en stapelbare bakken maken elke koelkast en vriezer overzichtelijk. Je kunt overal data op schrijven zodat je in een oogopslag weet welke producten het eerst gebruikt moeten worden. Geen producten meer in losse bakjes die vieze geurtjes veroorzaken. Geen producten meer die naar koelkast ruiken en smaken ook na bereiding. Geen klachten meer van gasten die twijfelen aan de versheid van je gerechten. Het schoonmaken van je koeling en vriezer wordt een fluitje van een cent met een vacumeermachine en je chef heeft altijd overzicht over de voorraad.