We kunnen vandaag de dag vaststellen dat er in menig aantal woningen gebruik wordt gemaakt van een zogenaamde betonvloer. Kenmerkend voor dit type vloer is dat ze zoals de naam reeds aangeeft is gemaakt van beton. Dat is echter niet alles. Daarnaast beschikt ze niet over voegen of groeven. Dat heeft als gevolg dat vuil er zich niet in kan manifesteren. Een ander voordeel is terug te vinden in het feit dat betonvloeren uiteraard over een vlak oppervlak beschikken dat eenvoudig kan worden schoongemaakt. Overweeg jij ook het kopen van een dergelijke vloer, maar wil je graag eerst weten welke voordelen er precies aan verbonden zijn? Lees dan vooral verder!

1.) Je krijgt de beschikking over een naadloze vloer

In eerste instantie zal je kunnen vaststellen dat een betonvloer een naadloze vloer is. Dit betekent dat je alleen al hierdoor in één klap kan rekenen op een aantal interessante voordelen. In eerste instantie kan je hierdoor rekenen op een lekker strakke uitstraling. Dat is echter niet alles. Wat namelijk bovendien ook te denken van het feit dat je vloer op deze manier wel erg onderhoudsvriendelijk wordt? De naadloze look waar betonvloeren over beschikken zorgt ervoor dat ze een uitstekende keuze vormen voor in elk modern interieur. Bovendien is het natuurlijk eveneens zo dat deze vloeren over een industrieel karakter beschikken. Dat maakt ze tevens geschikt om te plaatsen in bijvoorbeeld winkels en kantoren.

2.) Een betonvloer is slijtvast en heeft een lange levensduur

Bij het realiseren van een vloer in je woning spreekt het voor zich dat je graag verzekerd zal willen zijn van zo optimaal kwalitatief mogelijke eigenschappen. Een zogenaamde betonvloer staat er algemeen om bekend ontzettend slijtvast te zijn. Dit ook wanneer de vloer intensief wordt belopen. Het gevolg hiervan is dat je langdurig kan blijven genieten van haar oorspronkelijke uitstraling. Wil je dus met andere woorden graag kiezen voor een vloer waar je echt langdurig een zo optimaal mogelijke gebruikerservaring bij kan ontvangen? Dan komt een betonvloer daarvoor in aanmerking.

3.) Je maakt een keuze uit een aantal diverse afwerkingsmogelijkheden

Een betonvloer hoeft in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht niet per se grijs te zijn. Vandaag de dag is het dan ook perfect mogelijk om verschillende kleurstoffen toe te laten voegen aan het mengsel van de vloer. Dit zorgt ervoor dat je als opdrachtgever in grote mate het uitzicht van je toekomstige vloer kan bepalen. Zou je wel graag willen kunnen rekenen op de stevigheid van beton, maar wil je liever wel degelijk voegen hebben in je vloer? Dat is natuurlijk mogelijk. Je kan de voegen immers perfect in de vloer slijpen. Op die manier kan je op zeer efficiënte wijze de uitstraling van betontegels creëren.

4.) Combinatie met isolatie en vloerverwarming is mogelijk

Tot slot is het zo dat een betonvloer eveneens kan worden voorzien van isolatie. Bovendien is het, net als bij epoxyvloeren, mogelijk om te kiezen voor vloerverwarming. De vloer voorzien van isolatie zorgt dat ze warmteverlies kan voorkomen. Dit oefent uiteraard een gunstige invloed uit op de energiefactuur. Dat is echter niet alles. Daarnaast zorgt de aanwezigheid van vloerverwarming er namelijk nog voor dat je op een uitstekende manier je woning kan verwarmen. Ook dat is natuurlijk mooi meegenomen.