Een goed keuken ontwerp bespaart je veel kopzorgen. Hou daarbij zeker met enkele belangrijke factoren rekening zoals je beschikbare budget, de grootte van je keuken, je favoriete kleuren en de inrichting. Hoe ziet je droomkeuken er uit? Onze eenvoudig stappenplan vergemakkelijkt alleszins je uiteindelijke keuze.

 

Verlanglijstje voor je keuken ontwerp

Om er zeker van te zijn dat er niets vergeten wordt bij je keuken ontwerp, stel je best een verlanglijstje samen. Volgens onderstaand stappenplan geven we je de juiste richting om een ​​keuken te bouwen die aan al je verwachtingen voldoet.

 

Bepaal je budget

Voordat je start met het ontwerp voor je nieuwe keuken hou je best rekening met je beschikbare budget. Gebruik je je spaargeld of ga je naar de bank om een ​​lening aan te vragen voor meer financiële ademruimte? Leg in ieder geval je budget vast en wijk daar niet meer vanaf. Dat vermindert je keuzestress.

 

Het doel van je nieuwe keuken

In vele gezinnen is de keuken de meest gebruikte ruimte van hun woning. Het is niet alleen de plaats waar gekookt en gegeten wordt. In onze keuken wordt ook gepraat en geleefd. Door plaatsgebrek kan je keuken vaak alleen functioneel als keuken worden gebruikt, alleen om te koken en af te wassen.

 

Je keuken zelf ontwerpen en plaatsen of niet?

Omdat niet iedereen als handige Harry wordt geboren, kun je het beste van tevoren beslissen of je iets zelf gaat doen of al het werk overlaat aan een professionele keukenontwerper. Wie alles uitbesteedt, hoeft zich geen zorgen te maken en kan binnen de afgesproken termijn beschikken over zijn of haar ideale droomkeuken tegen een vooraf bepaalde prijs. Van keuken ontwerp tot aankleding, alles wordt door een derde partij gedaan.

 

Meten is de basis van elk keuken ontwerp

Meet de beschikbare ruimte volledig en niet alleen het oppervlak maar ook wanden en plafonds, zodat je weet hoeveel tegels, verf en plafondbekleding je nodig hebt. Hoeveel ruimte heb je beschikbaar voor het plaatsen van je volledig ingerichte keuken? Zo weet je of je droomkeuken haalbaar is of niet.

 

De kleuren voor je nieuwe keuken

De kleuren bepalen in grote mate de look van je nieuwe keuken. Hou er bij het kiezen van de juiste kleuren rekening mee dat een kleinere ruimte optisch nog kleiner lijkt met donkere kleuren en omgekeerd. Lichte kleuren maken een kamer optisch groter. Een grote keuken kan dus uitstekend in donkere kleuren. Ook de lichtval is belangrijk. Stem de inrichting van je keuken af op de kleuren die je gebruikt voor de muren, plafond en de vloer.

 

De vorm van je keuken

De vorm is uiteraard belangrijk voor het uitzicht en het gebruiksgemak van je toekomstige keuken. Je hebt de keuze uit rechte, L-vormige, U-vormige, uit parallelle keukens en keukens uitgerust met een handig keukeneiland. Hou daar zeker rekening mee bij je keuken ontwerp.

 

Ken je de keukendriehoek?

Die vergemakkelijkt je keuken ontwerp en de indeling van je nieuwe keuken. Professionele keukenontwerpers en plaatsers weten er alles van.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.