Heb je weleens veel last van hele dichte ogen? Komt dit doordat je veel last hebt van overtollige huid boven of onder je ogen? Je kunt de overtollige huid zien als een soort vellen die boven of onder je ogen zitten. Dit kan zijn dat je dit door je leeftijd krijgt of doordat je veel gewicht bent kwijtgeraakt. Echter kun je zelf niet veel doen aan de overtollige huid boven of onder je ogen. Als je weer een strak huidje wilt hebben, zal je ooglidcorrecties moeten laten uitvoeren door een plastische chirurg. Ben je benieuwd naar welke ooglidcorrecties je zou kunnen laten doen? Lees dan verder.

Een van de twee ooglidcorrecties

Er zijn twee soorten ooglidcorrecties; de onderooglidcorrectie en de bovenooglidcorrectie. Het verschil tussen de twee correcties zit hem in de plaats en de prijs. De onderooglidcorrectie wordt namelijk onder het oog uitgevoerd en de bovenooglidcorrectie wordt boven het oog uitgevoerd. Doordat de onderooglidcorrectie veel gecompliceerder is, is deze immers duurder dan de bovenooglidcorrectie.

Ooglidcorrecties

Wanneer je een van de twee correcties wil laten uitvoeren, is het zo dat je voor twee mogelijkheden kunt kiezen. De eerste optie is de ooglidcorrecties doen onder middel van een plaatselijk verdoving. Je zal tijdens de correcties bij zijn, maar niets voelen van wat de chirurgen aan het doen zijn. Zo hoeft je na de operatie niet te ontwaken, maar moet je stil blijven liggen. Wanneer je niet zo’n held bent en liever niet bij wilt zijn, kun je kiezen voor de andere optie die je tijdens de ooglidcorrectie kan doen. Je kunt namelijk ook kiezen om de ooglidcorrecties onder volledige narcose te laten uitvoeren. Hierdoor zou jij tijdens de operatie lekker slapen en word je wakker met een mooie strakke huid.

Na de operatie

Een ooglidcorrectie is niet zomaar een operatie. Na de operatie zal je een lange tijd last kunnen ervaren van je gezicht. Het is de eerste twee weken na de operatie niet aan te raden om te sporten, bukken of zwaar te tillen. Meestal na de twee weken kun je al het resultaat zien van de ooglidcorrecties. Wanneer je een echte zijslaper bent, zal het voor je de eerste tijd een beetje moeilijk worden. Na de operatie wordt ook sterk aangeraden om op je rug te slapen. Wanneer je op je rug slaapt, heb je minder kans dat je in je slaap je hechtingen beschadigt.

Blauwe ogen?

Ooit al blauwe ogen willen hebben? Kenmerkend aan de ooglidcorrecties is dat de meeste mensen een blauwe rand om hun ogen de eerste tijd eraan overhouden. Hoe langer de operatie weg is, zullen je blauwe ogen steeds minder dik worden en vervagen ze steeds meer tot een dunnere lijn. Uiteindelijk vervaagt deze lijn volledig en heb je geen blauwe ogen meer. Met de blauwe ogen hoef je niet altijd te vertellen dat je iets aan je ogen hebt laten doen. Je kunt namelijk ook zeggen dat je hebt gevochten en dit is wat je eraan hebt overgehouden. Zo kun je er wellicht ook nog wel eens kunnen lachen.